Имаш нужда от помощ? 
0887 489 335

Меню
Меню
ИГРАЧКИ ЗА ПРОХОЖДАНЕ - ПЪРВИТЕ СТЪПКИ СА ВАЖНИ

07.01.2022 14:34:34

ИГРАЧКИ ЗА ПРОХОЖДАНЕ - ПЪРВИТЕ СТЪПКИ СА ВАЖНИ

Сякаш беше вчера, когато гушкахте в ръцете си своето новородено бебенце. Дните летят, а вашето сладурче започва да се движи, да пълзи, да се изправя и вече е готово за своите първи самостоятелни стъпки. Как бързо минава времето, нали?

Ако се чудите какво да подарите на вашето малко дете за първия му рожден ден, добра идея е  да помислите за играчка за прохождане.

В следващите редове ще научите защо играчките за прохождане могат да бъдат забавен инструмент за развитие на умения за ходене, какъв тип е най-подходящ за вашия дом и важни съображения за безопасност, които да имате предвид при избор си.

Кога детето може да използва играчка за прохождане?

Когато наближи първият му рожден ден, детето може да започне да стои стабилно в изправено положение и да се движи като се опира на мебелите в дома. Някои бебета прохождат в месеците преди да навършат 1 година.

Или пък не! Важно е да се разбере, че бебетата достигат различните етапи в двигателното си развитие със собствено темпо. Същото важи и за бебетата във вашето семейство - това, което е направило до определена възраст първото ви дете, не е непременно това, което ще правят другите ви деца.

Възрастовият диапазон за повечето играчки за прохождане е между 6 месеца и 3 години, като средната препоръка на производителите в долния край е от 9 до 12 месеца и нагоре.

Според друго мнение,  трябва да разчитате повече на физическите способности на вашето бебе. Така че може да помислите за играчка за прохождане, когато бебето ви може да балансира самостоятелно и да избутва играчката пред себе си в изправено положение.

Във всички случаи вашето бебе може да се възползва от предимствата за двигателното му развитие, които  играчките за прохождане осигуряват.

На какво да обърнете внимание при избора на играчка за прохождане?

Ще видите, че има множество варианти с различни опции, когато става въпрос за играки за прохождане.  Как да изберете? Помислете за следното:

🚼 Каква е степента на мобилност на вашето бебе? Някои проходилки са по-подходящи за бебета, които просто седят и се отблъскват, за да станат. Други могат да се движат по-активно.

🚼 Какъв е типът подова настилка в дома ви? Теглото и материалът на играчката за прохождане, може да е по-подходяща за движение  върху килими, подове от твърда дървесина, плочки или ако имате комбинация от тези настилки в дома си.

🚼 Често ли пътувате? Някои играчки за прохождане се сгъват и могат лесно да се транспортират до къщата на баба и дядо или по време на ваканция. Други са обемисти и по-лесни за държане у дома.

🚼 Какъв е вашият бюджет? Цената на играчките за прохождане може да варира в диапазон от 60 до 200 лв.

🚼 Търсите ли допълнителни функции или екстри? Някои играчки за прохождане (уокъри) са с доста изчистен дизайн, докато други предлагат допълнителни опции за безопасност, като гумени и заключващи колела. Някои са снабдени с ярки светлини и музика, докато други са по-семпли и направени от дърво. Всичко опира до Вашето предпочитание.

🚼 Добре ли е да използвате употребяван уокър? Ако е само на няколко години, може би. В противен случай е добра идея да закупите нов, тъй като по-старите модели може да бъдат изтеглени от търговската мрежа или да имат други проблеми с безопасността.

Безопасност на играчката за прохождане (уокър)

В този списък няма да откриете седящи проходилки. Това е така, защото не всички проходилки непременно се считат за безопасни.

Ключовата дума, която трябва да търсите, докато пазарувате за вашето бебе, е уокър, играчка за прохождане „буталка“ или „играчка за бутане“. Това са проходилки, при които бебето или малкото дете върви зад нея или е позиционирано във вътрешността.

Според сведения на Американската академия по педиатрия (AAP) хиляди бебета се нараняват всяка година, използвайки седящи проходилки. Това са проходилките, в които бебета седят и които имат четири колела на основата.

Проходилките могат да осигурят мобилност на малките бебета, преди да са готови за това. В резултат има възможен риск от инциденти като преобръщане или падане по стълбите. И докато промените в дизайна се подобряват чувствително през годините –като пример- стандартът основата на проходилката да е по-широка от отвора на вратата – Американската академия по педиатрия призовава за забрана на продажбата на проходилки за сядане заради потенциалните опасности, които представляват.

Друго независимо проучване от 2019 г. установява, че седящите проходилки не влияят  положително на стойката и моделите на походка при бебетата, които се учат да ходят, и е възможно да попречат на прехода на детето към самостоятелно ходене.

От съществена важност е да не забравяте винаги да наблюдавате бебето си, докато използва своята проходилка и да осигурите пространство, свободно от опасности. Така ще защитите бебето във всяка стая у дома.

Представяме Ви списък с някои от най-високо оценените от специалисти, медицински лица и родители играчки за прохождане, според тяхната функция, безопасност и качество. Представените уокъри имат и някои допълнителни функции, на които бебетата могат да се насладят, а други са с по-модерен дизайн, който родителите не биха имали нищо против да добавят към декора на дома.

V-Tech Играчка за прохождане 2 в 1 Моите първи стъпки

Подходяща за деца над 9 месеца

Работи с батерии тип АА

Размери: 46 x 40 x 45 см

Разполага с олекотен пластмасов корпус и колела, което й позволява да се плъзга лесно по мокет. Представя числа, форми, животни и цветове чрез забавни дейности и музика. С текстурирани колела, дръжка за лесно захващане и издръжлив дизайн, здравата проходилка осигурява цялата опора, от която се нуждаят децата, за да направят първите си стъпки. Забавният панел за активности може да бъде свален от проходилката за допълнителна игра в седнало положение! С много вълнуващи дейности, весела музика и приятелски фрази, малките ще бъдат запознати с числата, формите, животните и цветовете.

Разглобяемият учебен център въвежда думи, числа, форми, животни, музикални ноти и цветове.

Движещите се зъбни колела, сортировчици на форми, люлеещи се птици, плъзгащи се котка и мишка, врати и ролки развиват манипулативни умения.

Уокърът на V-Tech помага на бебето да развие двигателни умения и координация между очите и ръцете.

Тази проходилка има отлични оценки и родителите, лесен за сглобяване и с добро съотношение цена/качество.

Melissa & Doug Дървена играчка за прохождане Chomp & Clack Alligator

Подходяща за деца над 12 месеца

Размери: 43.1 x 32.2 x 17 см

Дървената конструкция на тази играчка за прохождане я прави едновременно издръжлива и привлекателна. Колелата имат гумени пръстени, за да забавят скоростния ви състезател на повърхности от твърда дървесина (рецензенти твърдят, че този уокър се движи много добре и на килими!).

Chomp & Clack печели високи оценки от рецензенти за неговата стабилност и семпъл, но очарователен и закачлив дизайн. Други  споделят, че им харесва и я предпочитат, защото няма мигащи светлини или силна музика.

Заслужава да отбележим: Според част от рецензентите,  тази проходилка е най-добра за по-големи бебета (над 12 месеца), а не за тези, които тепърва се учат да ходят. Това е така, защото въпреки гумените пръстени, уокърът има тенденция да се движи бързо и няма вградени механизми за заключване или забавяне.

Hape Дървена играчка за прохождане Wonder Walker

Подходяща за деца над 12 месеца

Размери: 33 х 46 х 51 см 

Дървената играчка за прохождане  Wonder Walker от Hape e произведена от висококачествено екологично отгледано дърво, притежава изчистен дизайн с ярък цвят, снабдена е с гумени пръстени на колелата си за защита на пода и контрол на скоростта. Уокърът е оцветен с нетоксични бои и предлага разнообразие от забавни дейности за развитие на координация и фини двигателни умения.

Рецензенти споделят, че тази наградена с отличие проходилка е здрава и подходяща за по-високи бебета и малки деца. Споделено е мнение от родители, че синът им,  висок над 90 см, все още редовно използва тази играчка след 2-годишна възраст.

Fisher Price Музикална играчка за прохождане кученце на български език 

Подходяща за деца над 6 месеца (препоръчително при игра в седнало положение) и за деца над 12 месеца като помощник в първите самостоятелни стъпки.

Размери: 49 х 41 х 46 см

Изисква 2 AA батерии

Fisher Price Музикална играчка за прохождане кученце на български език помага на бебето да стои изправено и да направи първите си крачки.

Детето може да се забавлява с кученцето-проходилка, което ще го запознае с азбуката, формите, цветовете, броенето и дори истинските думи!

Има 2 забавни начина на игра докато бебето расте - игра в седнало положение с функциите на кученцето или изправено, учейки се да ходи!

Над 75 функции - песни, звуци и фрази представят азбуката, формите, цветовете, цифрите и още. Нивото на сложност се променя лесно с технологията Smart Stages в зависимост от  възрастта и възможностите на бебето.

Дръжката за лесно хващане помага за стабилните първи стъпки на бебето. Препоръчително е да се използва върху меки настилки, не върху паркет или плочки, тъй като леката конструкция осигурява и по-бързо движение.

Fisher Price - Играчка за прохождане Зебра

Подходяща за деца над 6 месеца (препоръчително при игра в седнало положение) и за деца над 12 месеца като помощник в първите самостоятелни стъпки.

Размери: 49 х 41 х 46 см

Изисква 2 AA батерии

Myзикaлнaтa пpoxoдилкa Зeбpa na Fisher Price е нeвepoятeн пoдapък зa вcякo дeтe! Игpaчкaтa cпoмaгa зa paзвитиeтo нa кoopдинaциятa, paзпoзнaвaнeтo нa цвeтoвeтe и финaтa мoтopикa нa дeтeтo пo вpeмe нa игpa. Пpoxoдилкaтa paзпoлaгa c цвeтни бyтoнчeтa, мелoдии, книжка с чиcлa, въpтящa ce тoпкa и paзлични фигypки и кapтинки зa пoзнaвaнe.

Има 2 забавни начина на игра докато бебето расте - игра в седнало положение с функциите на зебрата или изправено, учейки се да ходи!

Дръжката за лесно хващане помага за стабилните първи стъпки на бебето. Препоръчително е да се използва върху меки настилки, не върху паркет или плочки, тъй като леката конструкция и пластмасовите колела (не са снабдени с гуми за ограничаване на скоростта)осигурява и по-бързо движение. Препоръчва се и да не оставяте детето само да се изправя от седнало положение като се обляга върху проходилката, тъй като заради леката й конструкция тя би могла да се преобърне.

Hape Дървена количка за прохождане Baby Einstein

Подходяща за деца над 12 месеца

Материал: дърво

Размери: 47 x 39.4 x 47 см

Дървената проходилка и количка Discovery Buggy от Baby Einstein предлага множество начини на игра. От седнало до изправено положение, малкото дете ще бъде истински откривател. Очакват го ангажиращи дейности от двете страни на количката. То ще завърти веригата от цветни зъбни колела с картинки, ще сортира геометричните фигурки и ще ги пусне в колата, ще завърти трите мъниста с дързка шарка около собствената им ос.

Тази дървена играчка за прохождане гарантира, че нито една неравност на пътя няма да забави голямото приключение на бебето. Регулирайте напрежението на колелата, за да контролирате безопасно скоростта на колата, така че вашият малък шофьор да се движи толкова бързо, колкото искате.

Tender Leaf Дървен уолкър с кубчета

Подходящ за деца над 18 месеца

Размери: 42 х 29 х 42 см

Модерна версия на класическата бебешка проходилка. Изработена от висококачествено дърво, с дръжка и конструкция, достатъчно здрава, за да се опират спокойно на нея малките деца.

Включени са 29 дървени блокчета с картинки с градинска тематика за допълнителна игра и креативно изграждане. Дървеният уолкър с кубчета на Tender Leaf е прекрасно допълнение за всяка стая за игра и носи забавление за всяко дете. Помага за развитието на баланс, физическа сила и насърчава творческата игра!

Изработен от внимателно обработено дърво, а нежните линии в комбинация с наситени цветове действат вдъхновяващо на децата и събуждат тяхното въображение.

Целта на дизайнерите на Tender Leaf Toys е да подпомогнат както физическото и интелектуално развитие на децата, така и да насърчат креативността и творческата им мисъл, да задълбочат любопитството, като изследват нови материали, форми и цветни модели.

Дървеният уолкър с кубчета на Tender Leaf отговаря на строгите критерии за качество и стандарти за безопасност, определени от Европейския съюз, така че вашите деца ще играят с него в пълна безопасност.

Janod Дървена играчка за прохождане с активности Котка

Подходяща за деца над 12 месеца

Размери: 39.5 x 34.2 x 54 см

 

Тази атрактивна играчка за прохождане с много дейности е особено подходяща за малките откриватели.

Благодарение на регулируемата си по височина дръжка (от 47 до 53 см), тази проходилка е универсална и се адаптира към височината на вашето дете. Подходяще е за деца от 12 месеца до 3 години. Има невидима и подвижна спирачка, която може да блокира колелата (на 12 месеца) и да ги освобождава постепенно, за да може детето да овладее скоростта на проходилката, докато се учи да ходи.

Проходилката е и великолепна играчка с активности. На нея има сортер с геометрични фигури, плъзгащ се лабиринт с мишка, игра с въртящи се зъбни колела, звуков бутон, голямата котка е с въртящи се очи и филцови бузи, има и плъзгач - мишка, както и рибки - низанка. 

Tidlo Дървена играчка за прохождане

Подходяща за деца над 12 месеца

Размери: 33 x 34 x 50 см.

Красива и интересна играчка за прохождане, която съчетава много функции.

Проектирана така, че детето да може да се движи стабилно и удобно, като се държи за дръжката. Предният панел на играчката включва различна активности, а в задната част има кош за играчки. Колелата са гумирани, като по този начин не драскат пода и се движат безшумно.

Идеален за тези, които се нуждаят от малко подкрепа и стимулация, докато правят първите си стъпки. Чудесен начин да изградите увереност с ходене.

Развива координацията ръка/око, фината моторика и сръчността. Изисква сглобяване за възрастен.

Hape Дървена музикална играчка за прохождане

Подходяща за деца над 10 месеца

Размери: 40.5 x 41.5 x 50 см

За разлика от много други проходилки на пазара, дървената музикална играчка за прохождане на Hape има регулируема „скорост“ на колелата, така че проходилката няма да избяга от бебето. Когато детето стане по-уверено в движенията си,  можете да я ускорите.

Проходилката свири приятна мелодия, когато е в движение, но не се притеснявайте, има превключвател за изключване на звука и като допълнително предимство, не са необходими и батерии! В предната част на проходилката има барабан и ксилофон, както и въртящи се мъниста, за да могат децата да играят, когато си почиват от ходенето!

Предимства:

По-добра за околната среда от пластмасовите играчки;

По-малък разсейващ ефект, поради липса на мигащи светлини;

Насърчава малките деца да работят върху уменията си за ходене;

Като заключение

Преди да се усетите, вашето бебе ще направи първите си стъпки. Играчката за прохождане, позната също и като“ уокър“ може да направи процеса по-вълнуващ за всички участници. Независимо каква проходилка изберете, важно е винаги да наблюдавате бебето си, когато я използва.

И понеже все още сте на темата, уверете се, че зоната, където се разхожда детето е защитена и не крие опасности. В крайна сметка, малките крачета са много бързи, щом усетят, че могат да се движат и без Вас!

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

10-ТЕ НАЙ

10-ТЕ НАЙ

ИГРАЧКИ ЗА ПРОХОЖДАНЕ - ПЪРВИТЕ СТЪПКИ СА ВАЖНИ

10 от най-добрите играчки за прохождане

Най-високо оценените от специалисти, медицински лица и родители играчки за прохождане, според тяхната функция, безопасност и качество. Добрите уокъри Най-високо оценените от специалисти, медицински лица и родители играчки за прохождане, според тяхната функция, безопасност и качество. Добрите уокъри 2022-01-07T14:35:01+02:00 ИГРАЧКИ ЗА ПРОХОЖДАНЕ - ПЪРВИТЕ СТЪПКИ СА ВАЖНИ

<p><span style="font-size: 12pt;">Сякаш беше вчера, когато гушкахте в ръцете си своето новородено бебенце. Дните летят, а вашето сладурче започва да се движи, да пълзи, да се изправя и вече е готово за своите първи самостоятелни стъпки. Как бързо минава времето, нали?</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Ако се чудите какво да подарите на вашето малко дете за първия му рожден ден, добра идея е &nbsp;да помислите за играчка за прохождане.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">В следващите редове ще научите защо играчките за прохождане могат да бъдат забавен инструмент за развитие на умения за ходене, какъв тип е най-подходящ за вашия дом и важни съображения за безопасност, които да имате предвид при избор си.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Кога детето може да използва играчка за прохождане?</strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Когато наближи първият му рожден ден, детето може да започне да стои стабилно в изправено положение и да се движи като се опира на мебелите в дома. Някои бебета прохождат в месеците преди да навършат 1 година.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Или пък не! Важно е да се разбере, че бебетата достигат различните етапи в двигателното си развитие със собствено темпо. Същото важи и за бебетата във вашето семейство - това, което е направило до определена възраст първото ви дете, не е непременно това, което ще правят другите ви деца.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Възрастовият диапазон за повечето играчки за прохождане е между 6 месеца и 3 години, като средната препоръка на производителите в долния край е от 9 до 12 месеца и нагоре.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Според друго мнение, &nbsp;трябва да разчитате повече на физическите способности на вашето бебе. Така че може да помислите за играчка за прохождане, когато бебето ви може да балансира самостоятелно и да избутва играчката пред себе си в изправено положение.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Във всички случаи вашето бебе може да се възползва от предимствата за двигателното му развитие, които &nbsp;играчките за прохождане осигуряват.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>На какво да обърнете внимание при избора на играчка за прохождане?</strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Ще видите, че има множество варианти с различни опции, когато става въпрос за играки за прохождане.&nbsp; Как да изберете? Помислете за следното:</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>🚼</strong><strong> Каква е степента на мобилност на вашето бебе?</strong> Някои проходилки са по-подходящи за бебета, които просто седят и се отблъскват, за да станат. Други могат да се движат по-активно.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>🚼</strong><strong> Какъв е типът подова настилка в дома ви</strong>? Теглото и материалът на играчката за прохождане, може да е по-подходяща за движение &nbsp;върху килими, подове от твърда дървесина, плочки или ако имате комбинация от тези настилки в дома си.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>🚼</strong><strong> Често ли пътувате?</strong> Някои играчки за прохождане се сгъват и могат лесно да се транспортират до къщата на баба и дядо или по време на ваканция. Други са обемисти и по-лесни за държане у дома.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">🚼 <strong>Какъв е вашият бюджет?</strong> Цената на играчките за прохождане може да варира в диапазон от 60 до 200 лв.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">🚼 <strong>Търсите ли допълнителни функции или екстри?</strong> Някои играчки за прохождане (уокъри) са с доста изчистен дизайн, докато други предлагат допълнителни опции за безопасност, като гумени и заключващи колела. Някои са снабдени с ярки светлини и музика, докато други са по-семпли и направени от дърво. Всичко опира до Вашето предпочитание.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">🚼 <strong>Добре ли е да използвате употребяван уокър?</strong> Ако е само на няколко години, може би. В противен случай е добра идея да закупите нов, тъй като по-старите модели може да бъдат изтеглени от търговската мрежа или да имат други проблеми с безопасността.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Безопасност на играчката за прохождане (уокър)</strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">В този списък няма да откриете седящи проходилки. Това е така, защото не всички проходилки непременно се считат за безопасни.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Ключовата дума, която трябва да търсите, докато пазарувате за вашето бебе, е уокър, играчка за прохождане &bdquo;буталка&ldquo; или &bdquo;играчка за бутане&ldquo;. Това са проходилки, при които бебето или малкото дете върви зад нея или е позиционирано във вътрешността.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Според сведения на Американската академия по педиатрия (AAP) хиляди бебета се нараняват всяка година, използвайки седящи проходилки. Това са проходилките, в които бебета седят и които имат четири колела на основата.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Проходилките могат да осигурят мобилност на малките бебета, преди да са готови за това. В резултат има възможен риск от инциденти като преобръщане или падане по стълбите. И докато промените в дизайна се подобряват чувствително през годините &ndash;като пример- стандартът основата на проходилката да е по-широка от отвора на вратата &ndash; Американската академия по педиатрия призовава за забрана на продажбата на проходилки за сядане заради потенциалните опасности, които представляват.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Друго независимо проучване от 2019 г. установява, че седящите проходилки не влияят &nbsp;положително на стойката и моделите на походка при бебетата, които се учат да ходят, и е възможно да попречат на прехода на детето към самостоятелно ходене.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">От съществена важност е да не забравяте винаги да наблюдавате бебето си, докато използва своята проходилка и да осигурите пространство, свободно от опасности. Така ще защитите бебето във всяка стая у дома.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Представяме Ви списък с някои от най-високо оценените от специалисти, медицински лица и родители играчки за прохождане, според тяхната функция, безопасност и качество. Представените уокъри имат и някои допълнителни функции, на които бебетата могат да се насладят, а други са с по-модерен дизайн, който родителите не биха имали нищо против да добавят към декора на дома.</span></p> <table class=" text-alignleft" height="49" style="width: 600px;"> <tbody> <tr> <td style="width: 300px;"><a href="https://www.igra4kite.com/product/vtech-bebeshka-prokhodilka-2v1-505603" title="Vtech Бебешка проходилка 2в1"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/vtech-bebeska-prohodilka-2v1-505603-image_5c14e09bbbcc8_1280x1280.jpeg" /></a></td> <td style="width: 284px;"> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong><a href="https://www.igra4kite.com/product/vtech-bebeshka-prokhodilka-2v1-505603">V-Tech Играчка за прохождане 2 в 1 Моите първи стъпки</a></strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Подходяща за деца над 9 месеца</strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Работи с батерии тип АА</strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Размери: 46 x 40 x 45 см</strong></span></p> </td> </tr> </tbody> </table> <p class="text-alignright"><strong></strong></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Разполага с олекотен пластмасов корпус и колела, което й позволява да се плъзга лесно по мокет. Представя числа, форми, животни и цветове чрез забавни дейности и музика. С текстурирани колела, дръжка за лесно захващане и издръжлив дизайн, здравата проходилка осигурява цялата опора, от която се нуждаят децата, за да направят първите си стъпки. Забавният панел за активности може да бъде свален от проходилката за допълнителна игра в седнало положение! С много вълнуващи дейности, весела музика и приятелски фрази, малките ще бъдат запознати с числата, формите, животните и цветовете.</span></p> <p><iframe width="560" height="314" src="//www.youtube.com/embed/euwCjMrLsBc" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Разглобяемият учебен център въвежда думи, числа, форми, животни, музикални ноти и цветове.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Движещите се зъбни колела, сортировчици на форми, люлеещи се птици, плъзгащи се котка и мишка, врати и ролки развиват манипулативни умения.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Уокърът на V-Tech помага на бебето да развие двигателни умения и координация между очите и ръцете.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Тази проходилка има отлични оценки и родителите, лесен за сглобяване и с добро съотношение цена/качество.</span></p> <table width="606" height="30"> <tbody> <tr> <td style="width: 295px;"><a href="https://www.igra4kite.com/product/melissa-doug-darvena-igrachka-za-prohojdane-chomp-clack-alligator-13129" title="Melissa &amp; Doug Дървена играчка за прохождане Chomp &amp; Clack Alligator"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/melissa-doug-darvena-igracka-za-prohozdane-chomp-clack-alligator-13129-image_5efcf5d753a50_1280x1280.jpeg" /></a></td> <td style="width: 295px;"> <p><strong><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://www.igra4kite.com/product/melissa-doug-darvena-igrachka-za-prohojdane-chomp-clack-alligator-13129">Melissa &amp; Doug Дървена играчка за прохождане Chomp &amp; Clack Alligator</a></span></strong></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Подходяща за деца над 12 месеца</strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Размери: 43.1&nbsp;x 32.2 x 17 см</strong></span></p> </td> </tr> </tbody> </table> <p><span style="font-size: 12pt;">Дървената конструкция на тази играчка за прохождане я прави едновременно издръжлива и привлекателна. Колелата имат гумени пръстени, за да забавят скоростния ви състезател на повърхности от твърда дървесина (рецензенти твърдят, че този уокър се движи много добре и на килими!).</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Chomp &amp; Clack печели високи оценки от рецензенти за неговата стабилност и семпъл, но очарователен и закачлив дизайн. Други &nbsp;споделят, че им харесва и я предпочитат, защото няма мигащи светлини или силна музика.</span></p> <p><iframe width="560" height="314" src="//www.youtube.com/embed/UGsuRxbZD-s" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Заслужава да отбележим: Според част от рецензентите,&nbsp; тази проходилка е най-добра за по-големи бебета (над 12 месеца), а не за тези, които тепърва се учат да ходят. Това е така, защото въпреки гумените пръстени, уокърът има тенденция да се движи бързо и няма вградени механизми за заключване или забавяне.</span></p> <table height="35" style="width: 608px;"> <tbody> <tr> <td style="width: 291px;"><a href="https://www.igra4kite.com/product/hape-detska-drvena-prokhodilka-h0370" title="Hape - Детска дървена проходилка H0370"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/hape-detska-darvena-prohodilka-h0370-image_5bda0f628c47d_800x800.jpeg" /></a></td> <td style="width: 301px;"> <p><strong><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://www.igra4kite.com/product/hape-detska-drvena-prokhodilka-h0370">Hape Дървена играчка за прохождане Wonder Walker</a></span></strong></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Подходяща за деца над 12 месеца</strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Размери: 33 х 46 х 51 см&nbsp;</strong></span></p> </td> </tr> </tbody> </table> <p><span style="font-size: 12pt;">Дървената играчка за прохождане &nbsp;Wonder Walker от Hape e произведена от висококачествено екологично отгледано дърво, притежава изчистен дизайн с ярък цвят, снабдена е с гумени пръстени на колелата си за защита на пода и контрол на скоростта. Уокърът е оцветен с нетоксични бои и предлага разнообразие от забавни дейности за развитие на координация и фини двигателни умения.</span></p> <p><iframe width="560" height="314" src="//www.youtube.com/embed/HNS86mm73d8" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Рецензенти споделят, че тази наградена с отличие проходилка е здрава и подходяща за по-високи бебета и малки деца. Споделено е мнение от родители, че синът им, &nbsp;висок над 90 см, все още редовно използва тази играчка след 2-годишна възраст.</span></p> <table height="483" style="width: 603px;"> <tbody> <tr> <td style="width: 303.594px;"><a href="https://www.igra4kite.com/product/fisher-price-muzikalna-prohodilka-kuchence-na-balgarski-ezik-gxr70" title="Fisher Price Музикална проходилка кученце на български език "><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/fisher-price-muzikalna-prohodilka-kucence-na-balgarski-ezik-gxr70-image_60c88c43b8355_800x800.jpeg" /></a></td> <td style="width: 282.406px;"> <p></p> <p><strong><a href="https://www.igra4kite.com/product/fisher-price-muzikalna-prohodilka-kuchence-na-balgarski-ezik-gxr70"><span style="font-size: 12pt;">Fisher Price Музикална играчка за прохождане кученце на български език&nbsp;</span></a></strong></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong></strong><strong>Подходяща за деца над 6 месеца (препоръчително при игра в седнало положение) и за деца над 12 месеца като помощник в първите самостоятелни стъпки.</strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Размери: 49 х 41 х 46 см</strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Изисква 2 AA батерии</strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong><a href="https://www.igra4kite.com/product/fisher-price-muzikalna-prohodilka-kuchence-na-balgarski-ezik-gxr70"></a></strong></span></p> </td> </tr> </tbody> </table> <p><strong> <a href="https://www.igra4kite.com/product/fisher-price-muzikalna-prohodilka-kuchence-na-balgarski-ezik-gxr70"></a></strong></p> <p><strong></strong></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Fisher Price Музикална играчка за прохождане кученце на български език помага на бебето да стои изправено и да направи първите си крачки.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Детето може да се забавлява с кученцето-проходилка, което ще го запознае с азбуката, формите, цветовете, броенето и дори истинските думи!</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Има 2 забавни начина на игра докато бебето расте - игра в седнало положение с функциите на кученцето или изправено, учейки се да ходи!</span></p> <p><iframe width="560" height="314" src="//www.youtube.com/embed/tL7cX92J0Qg" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Над 75 функции - песни, звуци и фрази представят азбуката, формите, цветовете, цифрите и още. Нивото на сложност се променя лесно с технологията Smart Stages в зависимост от&nbsp; възрастта и възможностите на бебето.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Дръжката за лесно хващане помага за стабилните първи стъпки на бебето. Препоръчително е да се използва върху меки настилки, не върху паркет или плочки, тъй като леката конструкция осигурява и по-бързо движение.</span></p> <table width="607" height="40"> <tbody> <tr> <td style="width: 295.5px;"><a href="https://www.igra4kite.com/product/fisher-price-igrachka-za-prokhozhdane-zebra-dlf00dld80" title="Fisher Price - Играчка за прохождане Зебра"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/fisher-price-igracka-za-prohozdane-zebra-dlf00dld80-image_5bda0237beb92_800x800.jpeg" /></a></td> <td style="width: 295.5px;"> <p><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://www.igra4kite.com/product/fisher-price-igrachka-za-prokhozhdane-zebra-dlf00dld80">Fisher Price - Играчка за прохождане Зебра</a></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Подходяща за деца над 6 месеца (препоръчително при игра в седнало положение) и за деца над 12 месеца като помощник в първите самостоятелни стъпки.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Размери: 49 х 41 х 46 см</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Изисква 2 AA батерии</span></p> </td> </tr> </tbody> </table> <p><a href="https://www.igra4kite.com/product/fisher-price-igrachka-za-prokhozhdane-zebra-dlf00dld80"></a></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Myзикaлнaтa пpoxoдилкa Зeбpa na Fisher Price е нeвepoятeн пoдapък зa вcякo дeтe! Игpaчкaтa cпoмaгa зa paзвитиeтo нa кoopдинaциятa, paзпoзнaвaнeтo нa цвeтoвeтe и финaтa мoтopикa нa дeтeтo пo вpeмe нa игpa. Пpoxoдилкaтa paзпoлaгa c цвeтни бyтoнчeтa, мелoдии, книжка с чиcлa, въpтящa ce тoпкa и paзлични фигypки и кapтинки зa пoзнaвaнe.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Има 2 забавни начина на игра докато бебето расте - игра в седнало положение с функциите на зебрата или изправено, учейки се да ходи!</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Дръжката за лесно хващане помага за стабилните първи стъпки на бебето. Препоръчително е да се използва върху меки настилки, не върху паркет или плочки, тъй като леката конструкция и пластмасовите колела (не са снабдени с гуми за ограничаване на скоростта)осигурява и по-бързо движение. Препоръчва се и да не оставяте детето само да се изправя от седнало положение като се обляга върху проходилката, тъй като заради леката й конструкция тя би могла да се преобърне.</span></p> <table width="610" height="37"> <tbody> <tr> <td style="width: 297px;"><a href="https://www.igra4kite.com/product/hape-darvena-kolichka-za-prohojdane-baby-einstein-h800855" title="Hape Дървена количка за прохождане Baby Einstein"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/hape-darvena-kolicka-za-prohozdane-baby-einstein-h800855-image_619a422c235bb_800x800.jpeg" /></a></td> <td style="width: 297px;"> <p><a href="https://www.igra4kite.com/product/hape-darvena-kolichka-za-prohojdane-baby-einstein-h800855"><span style="font-size: 12pt;">Hape Дървена количка за прохождане Baby Einstein</span></a></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Подходяща за деца над 12 месеца</strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Материал: дърво</strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Размери: 47 x 39.4 x 47 см</strong></span></p> </td> </tr> </tbody> </table> <p><a href="https://www.igra4kite.com/product/hape-darvena-kolichka-za-prohojdane-baby-einstein-h800855"></a></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Дървената проходилка и количка Discovery Buggy от Baby Einstein предлага множество начини на игра. От седнало до изправено положение, малкото дете ще бъде истински откривател. Очакват го ангажиращи дейности от двете страни на количката. То ще завърти веригата от цветни зъбни колела с картинки, ще сортира геометричните фигурки и ще ги пусне в колата, ще завърти трите мъниста с дързка шарка около собствената им ос.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Тази дървена играчка за прохождане гарантира, че нито една неравност на пътя няма да забави голямото приключение на бебето. Регулирайте напрежението на колелата, за да контролирате безопасно скоростта на колата, така че вашият малък шофьор да се движи толкова бързо, колкото искате.</span></p> <table width="609" height="31"> <tbody> <tr> <td style="width: 296.5px;"><a href="https://www.igra4kite.com/product/tender-leaf-darven-uolkar-s-cvetni-blokcheta-tl8464" title="Tender Leaf Дървен уолкър с цветни блокчета"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/tender-leaf-darven-uolkar-s-cvetni-blokceta-tl8464-image_60f83aaec4df8_1280x1280.jpeg" /></a></td> <td style="width: 296.5px;"> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong><a href="https://www.igra4kite.com/product/tender-leaf-darven-uolkar-s-cvetni-blokcheta-tl8464">Tender Leaf Дървен уолкър с кубчета</a></strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Подходящ за деца над 18 месеца</strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Размери: 42 х 29 х 42 см</strong></span></p> </td> </tr> </tbody> </table> <p><strong><a href="https://www.igra4kite.com/product/tender-leaf-darven-uolkar-s-cvetni-blokcheta-tl8464"></a></strong></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Модерна версия на класическата бебешка проходилка. Изработена от висококачествено дърво, с дръжка и конструкция, достатъчно здрава, за да се опират спокойно на нея малките деца.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Включени са 29 дървени блокчета с картинки с градинска тематика за допълнителна игра и креативно изграждане. Дървеният уолкър с кубчета на Tender Leaf е прекрасно допълнение за всяка стая за игра и носи забавление за всяко дете. Помага за развитието на баланс, физическа сила и насърчава творческата игра!</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Изработен от внимателно обработено дърво, а нежните линии в комбинация с наситени цветове действат вдъхновяващо на децата и събуждат тяхното въображение.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Целта на дизайнерите на Tender Leaf Toys е да подпомогнат както физическото и интелектуално развитие на децата, така и да насърчат креативността и творческата им мисъл, да задълбочат любопитството, като изследват нови материали, форми и цветни модели.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Дървеният уолкър с кубчета на Tender Leaf отговаря на строгите критерии за качество и стандарти за безопасност, определени от Европейския съюз, така че вашите деца ще играят с него в пълна безопасност.</span></p> <table height="39" style="width: 607px;"> <tbody> <tr> <td style="width: 314.016px;"><a href="https://www.igra4kite.com/product/janod-darvena-igrachka-za-prohojdane-s-aktivnosti-kotka-j08005" title="Janod Дървена играчка за прохождане с активности Котка"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/janod-darvena-igracka-za-prohozdane-s-aktivnosti-kotka-j08005-image_607669470f940_1280x1280.jpeg" /></a></td> <td style="width: 274.984px;"> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong><a href="https://www.igra4kite.com/product/bigjigs-darvena-igrachka-za-prohojdane-s-aktivnosti-more-bb114"></a></strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong><a href="https://www.igra4kite.com/product/janod-darvena-igrachka-za-prohojdane-s-aktivnosti-kotka-j08005">Janod Дървена играчка за прохождане с активности Котка</a></strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Подходяща за деца над 12 месеца</strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Размери: 39.5 x 34.2 x 54 см</strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong><a href="https://www.igra4kite.com/product/bigjigs-darvena-igrachka-za-prohojdane-s-aktivnosti-more-bb114">&nbsp;</a></strong></span></p> </td> </tr> </tbody> </table> <p><span style="font-size: 12pt;">Тази атрактивна играчка за прохождане с много дейности е особено подходяща за малките откриватели.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Благодарение на регулируемата си по височина дръжка (от 47 до 53 см), тази проходилка е универсална и се адаптира към височината на вашето дете. Подходяще е за деца от 12 месеца до 3 години. Има невидима и подвижна спирачка, която може да блокира колелата (на 12 месеца) и да ги освобождава постепенно, за да може детето да овладее скоростта на проходилката, докато се учи да ходи.</span></p> <p><iframe width="560" height="314" src="//www.youtube.com/embed/i33qB5H3jd0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Проходилката е и великолепна играчка с активности. На нея има сортер с геометрични фигури, плъзгащ се лабиринт с мишка, игра с въртящи се зъбни колела, звуков бутон, голямата котка е с въртящи се очи и филцови бузи, има и плъзгач - мишка, както и рибки - низанка.&nbsp;</span></p> <table height="31" style="width: 607px;"> <tbody> <tr> <td style="width: 301.5px;"><a href="https://www.igra4kite.com/product/tidlo-darvena-igrachka-za-prohojdane-t0214" title="Tidlo Дървена играчка за прохождане"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/tidlo-darvena-igracka-za-prohozdane-t0214-image_5f02b863ba10a_1280x1280.jpeg" /></a></td> <td style="width: 288.5px;"> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong><a href="https://www.igra4kite.com/product/tidlo-darvena-igrachka-za-prohojdane-t0214">Tidlo Дървена играчка за прохождане</a></strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Подходяща за деца над 12 месеца</strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Размери: 33 x 34 x 50 см.</strong></span></p> </td> </tr> </tbody> </table> <p><strong><a href="https://www.igra4kite.com/product/tidlo-darvena-igrachka-za-prohojdane-t0214"></a></strong></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Красива и интересна играчка за прохождане, която съчетава много функции.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Проектирана така, че детето да може да се движи стабилно и удобно, като се държи за дръжката. Предният панел на играчката включва различна активности, а в задната част има кош за играчки. Колелата са гумирани, като по този начин не драскат пода и се движат безшумно.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Идеален за тези, които се нуждаят от малко подкрепа и стимулация, докато правят първите си стъпки. Чудесен начин да изградите увереност с ходене.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Развива координацията ръка/око, фината моторика и сръчността. Изисква сглобяване за възрастен.</span></p> <table height="42" style="width: 602px;"> <tbody> <tr> <td style="width: 313px;"><a href="https://www.igra4kite.com/product/hape-darvena-muzikalna-igrachka-za-prohojdane-h0383" title="Hape Дървена музикална играчка за прохождане "><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/hape-darvena-muzikalna-igracka-za-prohozdane-h0383-image_60c27d9605324_800x800.jpeg" /></a></td> <td style="width: 273px;"> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong><a href="https://www.igra4kite.com/product/hape-darvena-muzikalna-igrachka-za-prohojdane-h0383">Hape Дървена музикална играчка за прохождане</a></strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Подходяща за деца над 10 месеца</strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Размери: 40.5 x 41.5 x 50 см</strong></span></p> </td> </tr> </tbody> </table> <p><strong><a href="https://www.igra4kite.com/product/hape-darvena-muzikalna-igrachka-za-prohojdane-h0383"></a></strong></p> <p><span style="font-size: 12pt;">За разлика от много други проходилки на пазара, дървената музикална играчка за прохождане на Hape има регулируема &bdquo;скорост&ldquo; на колелата, така че проходилката няма да избяга от бебето. Когато детето стане по-уверено в движенията си, &nbsp;можете да я ускорите.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Проходилката свири приятна мелодия, когато е в движение, но не се притеснявайте, има превключвател за изключване на звука и като допълнително предимство, не са необходими и батерии! В предната част на проходилката има барабан и ксилофон, както и въртящи се мъниста, за да могат децата да играят, когато си почиват от ходенето!</span></p> <p><iframe width="560" height="314" src="//www.youtube.com/embed/OSDcxMKIVdM" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Предимства:</strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">По-добра за околната среда от пластмасовите играчки;</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">По-малък разсейващ ефект, поради липса на мигащи светлини;</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Насърчава малките деца да работят върху уменията си за ходене;</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Като заключение</strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Преди да се усетите, вашето бебе ще направи първите си стъпки. Играчката за прохождане, позната също и като&ldquo; уокър&ldquo; може да направи процеса по-вълнуващ за всички участници. Независимо каква проходилка изберете, важно е винаги да наблюдавате бебето си, когато я използва.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">И понеже все още сте на темата, уверете се, че зоната, където се разхожда детето е защитена и не крие опасности. В крайна сметка, малките крачета са много бързи, щом усетят, че могат да се движат и без Вас!</span></p>

, ,
Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки