Имаш нужда от помощ? 
0887 489 335

Меню
Меню
ДОБРИТЕ ИГРАЧКИ - ОТ РАЖДАНЕТО ДО 6 ГОДИНИ

Jul/26/2021

ДОБРИТЕ ИГРАЧКИ - ОТ РАЖДАНЕТО ДО 6 ГОДИНИ

Добрите детски играчки трябва да бъдат качествени, интересни, безопасни и  да съответстват на етапите на развитие на детето и нововъзникващите му  способности. Много безопасни и подходящи предмети за игра са безплатни и обикновено се намират у дома. Картонени кутии, пластмасови купички и капаци, колекции от пластмасови капачки за бутилки и други „съкровища“ могат да се използват по повече от един начин от деца на различна възраст.

В настоящата статия синтезираме основните етапи в детското развитие и подходящите за всеки от тях играчки. Имайте предвид, че всяко дете се развива с индивидуално темпо. Предложенията от списъка за една възраст, стига да е безопасно, могат да бъдат добър избор за деца, които са по-малки  или  по-големи от препоръчаната възрастова група.

Играчки за най-малките – от раждането до 6 месечна възраст

Бебетата изследват и опознават света с очи. Те предпочитат лицата и ярките цветове. Бебетата обичат да докосват, вдъхновяват се от своите собствени движения – на ръчички и крачета. Удивляват се като надигат главичка и я завъртат по посока на звука. Бебетата обожават да слушат, да гледат и да вкусват.

Кои са подходящите играчки за възрастта от раждането до 6 месеца?

Играчки, които бебето може да достигне, да задържи, да вкуси, да създаде с тях звук. Това са дрънкалки, големи цветни рингове, играчки за стискане, гризалки, меки кукли, текстилни топки и меки книжки.

Играчки, които бебето да чуе – книжки с рими и стихчета, въртележка/и с  приспивни и нежни мелодии.

Играчки, които бебето да види – картинки на лица, закачени в близост до бебето и нечупливи огледалца.

Подходящи играчки за възрастта от 7 до 12 месеца

В тази възраст бебета започват по-активно да се движат. От преобръщането в легълцето и седналото положение към подскачането, прескачането, пълзенето и изправянето. Те обожават да се движат. Само ги погледнете как се наслаждават на всеки свой успех! Във възрастта между  7 и 12 месеца бебето вече разпознава своето име и други често повтарящи се думи, осъзнава частите на своето тяло, може да открие скрит под одеялото си предмет, да поставя и изважда предмети от кошарката или контейнера с играчки.

Кои са подходящите играчки за възрастта от 7 до 12 месеца :

Играчки за въображаема игра – бебета кукли, меки кукли, дървени и пластмасови превозни средства с колела, водни играчи за банята.

Играчки за пускане и изваждане—пластмасови купички, големи мъниста, топки и играчки тип“гнездо“.

Играчи за построяванеголеми меки кубчета и дървени блокчета

Играчки, с които да упражняват мускулната си сила – големи топки, играчки за дърпане и бутане, меки постелки за пълзене.

Кои са подходящите играчки за деца над 1 година?

Едногодишните бебоци са в движение, а радостта от този успех е на всяка крачка. Обикновено децата над 12 месеца вече могат да ходят стабилно и дори да изкачват стъпала. На тази възраст децата обожават приказките, успяват да произнесат своите първи думички и да играят до други деца (но все още не заедно). Те обичат да експериментират, но е задължително  това да се случва с родителски контрол и внимание.

Добри идеи за играчки за деца на 1 година:

Дървени книжки с ясни и контрастни илюстрации на реални предмети и животни.

Различни музикални играчки с песнички, стихчета, кратки истории.

Играчки, с които да творят – големи, нетоксични изтриваеми разноцветни маркери и моливи, големи листа хартия.

Играчки за въображаема ролева игра—телефончета, кукли и куклени легълца, люлки и колички за разходка, аксесоари – шалчета, чантички, плюшени играчки, дървени и пластмасови реалистично изглеждащи превозни средства – колички, самолетчета, локомотивчета.

Играчки за изгражданекартонени и дървени кубчета (могат да бъдат с по-малки размери от тези за деца до 12 месеца- 5-10 см)

Играчки за мускулно развитие (основна и фина моторика)—пъзели, големи табла с активности, дидактически кубчета с различни функции (преместване, въртене, подреждане), малки и големи топки.

Подходящи играчки за деца над 2 години

В тази възраст децата бързо и умело развиват речевите си способности и придобиват известно чувство за самосъхранение.  Двегодишните обичат да тестват физическите си способности – скачане от високо, катерене, висене на ръце, търкаляне и боричкане. На  тази възраст децата имат добър контрол на ръцете и пръстите и обичат да играят с малки предмети.

Добри играчки за деца 2+ години:

Играчки за решаване на задачидървени пъзели ( с 4 до 12 елемента), блокчета, които се напасват едно с друго, играчки за сортиране ( по големина, форма, цвят или..мирис), играчки с дръжки, бутони, клипсове и закопчалки.

Играчки за имитативна игра и играчки за създаване – кубчета, малки и здрави транспортни средства, комплекти за конструиране, мебели с малки размери (подходящи и за куклени къщи): кухненско оборудване, столчета,  дървени играчки във форма на различна храна, кукли с дрехи и аксесоари, плюшени и текстилни играчки, играчки за пясък и вода.

Играчки за създаване (творчески играчки) -  големи, нетоксични изтриваеми маркери, големи четки, бои за рисуване с пръсти, големи листа хартия за писане и рисуване, цветна хартия, малки детски ножички със заоблени върхове, големи цветни  тебешири и дъска за рисуване, дървени музикални инструменти –маракаси, барабанчета, кастанети.

Книжки с картинки с повече детайли и текст.

CD и DVD плейъри с различни мелодии и приказки ( разбира се, грамофонът или касетофонът също ще свършат чудесна работа!J )

Играчки за развитие на мускулите (основна и фина моторика) – малки и големи топки за ритане и хвърляне, играчки за яздене ( не препоръчваме триколки, тях може да ползвате след като детето навърши 3 години), тунели, ниски катерушки с мека подложка под тях, играчки с чукче.

Подходящи играчки за деца от  3 до 6+ години ( за възрастта между детската градина и училището)

Децата в тази възраст умеят по-качествено да задържат вниманието си и да се концентрират. Те говорят много и задават купища сложни въпроси. Обичат да експериментират  с различни неща, включително и със своите физически умения. Обичат да играят с приятели, но не обичат да губят и да бъдат побеждавани. Постепенно се научават да изграждат социални умения, да общуват и споделят, да разбират смисъла на споделената игра и работата в екип.

Добри идеи за играчки за възрастта между 3 и 6 години

Играчки за решаване на задачи – пъзели ( с 12 до 20+ елемента), блокчета, които се напасват, колекции и други малки предмети, които се сортират по дължина, ширина, височина, форма, цвят, мирис, количество и други признаци.

Играчки за имитативна игра и играчки за конструиране- комплекти с различни по форма и големина строителни блокчета за изграждане, транспортни играчки, строителни комплекти, ролеви игри – кухни, магазини, куклени къщи, театър.

Креативна игра – големи и малки моливи, пастели и маркери, големи и малки четки за рисуване, бои за рисуване с пръсти, големи  и малки листове хартия за рисуване, цветни хартии за изрязване по модел, черна дъска за писане и рисуване, магнитна дъска с различни елементи – цифри, букви, форми, тебешири, пластилин, комплекти за моделиране, музикални инструментиклавишни, струнни, перкусионни, ударни.

Книжки с повече детайлни илюстрации и текст.

CD и DVD плейъри с различни мелодии, песнички и приказки ( разбира се, грамофонът или касетофонът също ще свършат чудесна работа! )

Играчки за развитие на основна и фина моторика – малки и големи топки за хвърляне, хващане и ритане, играчки за яздене, включително триколки и  колела за баланс, тунели за пълзене, катерушка с обезопасяваща мека подложка, влакчета и жп комплекти с релси, пластмасови кегли за боулинг, дартс, работилници с инструменти

Ако детето има достъп до компютър: програми, които са интерактивни (детето може да направи нещо) и които то може да разбере(софтуерът използва графики и устни инструкции, а не само печат), децата могат да контролират темпото и пътя на софтуера и имат възможност да изследват най-различни концепции на няколко нива.

Безопасността и детските играчки

Безопасните детски играчки са добре направените (от качествени, сертифицирани материали, без остри части или трески и възможности за нараняване), боядисани с нетоксична, безоловна боя, устойчиви на разрушаване и лесни за почистване.

Електрическите играчки трябва да притежават UL сертификат за безопасност Не забравяйте да проверите етикета, който трябва да показва, че играчката е одобрена от Underwriters Laboratories (UL). Kогато избирате играчки за деца под 3-годишна възраст, уверете се, че не съдържат дребни части или елементи, които могат да са потенциално опасни за игра на малки деца.

Дървените играчки е добре да притежават FSC сертификат, който гарантира, че играчката е произведена от висококачествено и екологично отгледано дърво от устойчиво управлявани горски масиви. Нейното производство не нарушава екологичното равновесие в природата и не вреди на белите дробове на планетата.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Важно

Важно

ДОБРИТЕ ИГРАЧКИ - ОТ РАЖДАНЕТО ДО 6 ГОДИНИ

ДОБРИТЕ ИГРЧАКИ - ОТ РАЖДАНЕТО ДО 6 ГОДИНИ

Добрите детски играчки трябва да бъдат качествени, интересни, безопасни и  да съответстват на етапите на развитие на детето и нововъзникващите му  способно Добрите детски играчки трябва да бъдат качествени, интересни, безопасни и  да съответстват на етапите на развитие на детето и нововъзникващите му  способно 2021-07-26T11:24:02+03:00 ДОБРИТЕ ИГРАЧКИ - ОТ РАЖДАНЕТО ДО 6 ГОДИНИ

<p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Добрите детски играчки трябва да бъдат качествени, интересни, безопасни и &nbsp;да съответстват на етапите на развитие на детето и нововъзникващите му &nbsp;способности. Много безопасни и подходящи предмети за игра са безплатни и обикновено се намират у дома. Картонени кутии, пластмасови купички и капаци, колекции от пластмасови капачки за бутилки и други &bdquo;съкровища&ldquo; могат да се използват по повече от един начин от деца на различна възраст.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">В настоящата статия синтезираме основните етапи в детското развитие и подходящите за всеки от тях играчки. Имайте предвид, че всяко дете се развива с индивидуално темпо. Предложенията от списъка за една възраст, стига да е безопасно, могат да бъдат добър избор за деца, които са по-малки &nbsp;или &nbsp;по-големи от препоръчаната възрастова група.</span></p> <p><a href="https://www.igra4kite.com/category/igrachki-za-bebeta?vazrasti=0-meseca,3-meseca,6-meseca"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/0_6.jpg" /></a></p> <p class="text-alignjustify"><a href="https://www.igra4kite.com/category/igrachki-za-bebeta?vazrasti=0-meseca,3-meseca,6-meseca"><strong><span style="font-size: 12pt;">Играчки за най-малките &ndash; от раждането до 6 месечна възраст</span></strong></a></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Бебетата изследват и опознават света с очи. Те предпочитат лицата и ярките цветове. Бебетата обичат да докосват, вдъхновяват се от своите собствени движения &ndash; на ръчички и крачета. Удивляват се като надигат главичка и я завъртат по посока на звука. Бебетата обожават да слушат, да гледат и да вкусват.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Кои са подходящите играчки за възрастта от раждането до 6 месеца?</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Играчки, които бебето може да достигне</strong>, да задържи, да вкуси, да създаде с тях звук. Това са <a href="https://www.igra4kite.com/category/drnkalki-2?vid-drnkalki=spirali,visyashchi,za-kolichka">дрънкалки</a>, големи цветни рингове, играчки за стискане, <a href="https://www.igra4kite.com/category/drnkalki-2?vid-drnkalki=grizalki">гризалки</a>, меки кукли, текстилни топки и <a href="https://www.igra4kite.com/category/meki-igrachki-1?tip=meki-knijki&amp;vazrasti=0-meseca,3-meseca,6-meseca">меки книжки</a>.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Играчки, които бебето да чуе</strong> &ndash; книжки с рими и стихчета, <a href="https://www.igra4kite.com/category/igrachki-za-krevatcheta-1">въртележка/и с&nbsp; приспивни и нежни мелодии</a>.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Играчки, които бебето да види &ndash; </strong>картинки на лица, закачени в близост до бебето и нечупливи огледалца.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://www.igra4kite.com/category/igrachki-za-bebeta?vazrasti=6-meseca,9-meseca"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/7_12.jpg" /></a></span></p> <p class="text-alignjustify"><strong><a href="https://www.igra4kite.com/category/igrachki-za-bebeta?vazrasti=6-meseca,9-meseca"><span style="font-size: 12pt;">Подходящи играчки за възрастта от 7 до 12 месеца</span></a></strong></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">В тази възраст бебета започват по-активно да се движат. От преобръщането в легълцето и седналото положение към подскачането, прескачането, пълзенето и изправянето. Те обожават да се движат. Само ги погледнете как се наслаждават на всеки свой успех! Във възрастта между &nbsp;7 и 12 месеца бебето вече разпознава своето име и други често повтарящи се думи, осъзнава частите на своето тяло, може да открие скрит под одеялото си предмет, да поставя и изважда предмети от кошарката или контейнера с играчки.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Кои са подходящите играчки за възрастта </strong><strong>от 7 до 12 месеца </strong><strong>:</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Играчки за въображаема игра</strong> &ndash; бебета кукли, <a href="https://www.igra4kite.com/category/meki-igrachki-1?tip=meki-kukli&amp;vazrasti=12-meseca,6-meseca,9-meseca">меки кукли</a>, дървени и пластмасови <a href="https://www.igra4kite.com/category/koli-kamioni-samoletipisti-garazhi-vlakcheta-1?vazrasti=12-meseca,6-meseca,9-meseca">превозни средства</a> с колела, водни играчи <a href="https://www.igra4kite.com/category/igrachki-za-banya-2?vazrasti=12-meseca,6-meseca,9-meseca">за банята</a>.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Играчки за пускане и изваждане</strong>&mdash;пластмасови купички, големи мъниста, топки и играчки тип&ldquo;гнездо&ldquo;.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Играчи за построяване</strong> &ndash; <a href="https://www.igra4kite.com/category/mislene-i-koordinatsiya?tip=kubcheta&amp;vazrasti=12-meseca,6-meseca,9-meseca">големи меки кубчета и дървени блокчета</a></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Играчки, с които да упражняват мускулната си сила</strong> &ndash; големи топки, <a href="https://www.igra4kite.com/category/igrachki-za-drpane-i-butane-1?vazrasti=12-meseca,6-meseca,9-meseca">играчки за дърпане и бутане</a>, меки постелки за пълзене.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://www.igra4kite.com/category/detski-igrachki?vazrasti=12-meseca,18-meseca"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/12_up.jpg" /></a></span></p> <p class="text-alignjustify"><a href="https://www.igra4kite.com/category/detski-igrachki?vazrasti=12-meseca,18-meseca"><strong><span style="font-size: 12pt;">Кои са подходящите играчки за деца над 1 година?</span></strong></a></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Едногодишните бебоци са в движение, а радостта от този успех е на всяка крачка. Обикновено децата над 12 месеца вече могат да ходят стабилно и дори да изкачват стъпала. На тази възраст децата обожават приказките, успяват да произнесат своите първи думички и да играят до други деца (но все още не заедно). Те обичат да експериментират, но е задължително &nbsp;това да се случва с родителски контрол и внимание.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Добри идеи за играчки за деца на 1 година</strong><strong>:</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://www.igra4kite.com/category/mislene-i-koordinatsiya?material=drvo&amp;tip=bebeshki-knijki,detski-knijki&amp;vazrasti=12-meseca,18-meseca"><strong>Дървени книжки</strong></a> с ясни и контрастни илюстрации на реални предмети и животни.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Различни музикални играчки с песнички, стихчета, кратки истории.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://www.igra4kite.com/category/risuvane-i-modelirane-1?vazrasti=12-meseca,18-meseca"><strong>Играчки, с които да творят</strong></a> &ndash; големи, нетоксични изтриваеми разноцветни маркери и моливи, големи листа хартия.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://www.igra4kite.com/category/zanimatelni-tsentrove?vazrasti=12-meseca,18-meseca"><strong>Играчки за въображаема ролева игра</strong></a>&mdash;телефончета, <a href="https://www.igra4kite.com/category/kukli-i-aksesoari-3?vazrasti=12-meseca,18-meseca">кукли</a> и куклени легълца, люлки и колички за разходка, аксесоари &ndash; шалчета, чантички, <a href="https://www.igra4kite.com/category/plyusheni-igrachki-5?vazrasti=12-meseca,18-meseca">плюшени играчки</a>, <a href="https://www.igra4kite.com/category/koli-kamioni-samoletipisti-garazhi-vlakcheta-1?vazrasti=12-meseca,18-meseca">дървени и пластмасови реалистично изглеждащи превозни средства</a> &ndash; колички, самолетчета, локомотивчета.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://www.igra4kite.com/category/stroiteli-konstruktori-mozayki-1?vazrasti=12-meseca,18-meseca"><strong>Играчки за изграждане</strong></a>&mdash;<a href="https://www.igra4kite.com/category/detski-igrachki?tip=kubcheta&amp;vazrasti=12-meseca,18-meseca">картонени и дървени кубчета</a> (могат да бъдат с по-малки размери от тези за деца до 12 месеца- 5-10 см)</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Играчки за мускулно развитие</strong> (основна и фина моторика)&mdash;<a href="https://www.igra4kite.com/category/pzeli-3?vazrasti=12-meseca,18-meseca">пъзели</a>, големи табла с активности, <a href="https://www.igra4kite.com/category/aktivni-zanimatelni-tsentrove-1?vendors=hape,janod,melissadoug,sevi">дидактически кубчета с различни функции</a> (преместване, въртене, подреждане), малки и големи топки.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://www.igra4kite.com/category/detski-igrachki?vazrasti=2-godini"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/24_up.jpg" /></a></span></p> <p class="text-alignjustify"><a href="https://www.igra4kite.com/category/detski-igrachki?vazrasti=2-godini"><strong><span style="font-size: 12pt;">Подходящи играчки за деца над 2 години</span></strong></a></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">В тази възраст децата бързо и умело развиват речевите си способности и придобиват известно чувство за самосъхранение.&nbsp; Двегодишните обичат да тестват физическите си способности &ndash; скачане от високо, катерене, висене на ръце, търкаляне и боричкане. На&nbsp; тази възраст децата имат добър контрол на ръцете и пръстите и обичат да играят с малки предмети.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Добри играчки за деца 2+ години</strong>:</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Играчки за решаване на задачи</strong> &ndash; <a href="https://www.igra4kite.com/category/pzeli-3?material=drvo&amp;vazrasti=2-godini">дървени пъзели</a> ( с 4 до 12 елемента), <a href="https://www.igra4kite.com/category/stroiteli-konstruktori-mozayki-1?vazrasti=2-godini">блокчета, които се напасват едно с друго</a>, <a href="https://www.igra4kite.com/category/detski-igrachki?tip=sorteri&amp;vazrasti=2-godini">играчки за сортиране</a> ( по големина, форма, цвят или..мирис), играчки с дръжки, бутони, клипсове и закопчалки.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Играчки за имитативна игра и играчки за създаване</strong> &ndash; кубчета, малки и здрави транспортни средства, <a href="https://www.igra4kite.com/category/detski-igrachki?tip=konstruktori,magnitni-konstruktori&amp;vazrasti=2-godini">комплекти за конструиране</a>, мебели с малки размери (подходящи и за куклени къщи): кухненско оборудване, столчета,&nbsp; <a href="https://www.igra4kite.com/category/drveni-detski-kukhni-i-aksesoari?vazrasti=2-godini">дървени играчки във форма на различна храна</a>, кукли с дрехи и аксесоари, <a href="https://www.igra4kite.com/category/plyusheni-igrachki-5?vazrasti=2-godini">плюшени</a> и текстилни играчки, <a href="https://www.igra4kite.com/category/gradinarski-instrumenti-1?vazrasti=2-godini">играчки за пясък и вода</a>.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://www.igra4kite.com/category/risuvane-i-modelirane-1?vazrasti=2-godini"><strong>Играчки за създаване</strong></a><strong> (творчески играчки)</strong> -&nbsp; големи, нетоксични изтриваеми маркери, големи четки, бои за рисуване с пръсти, големи листа хартия за писане и рисуване, цветна хартия, малки детски ножички със заоблени върхове, <a href="https://www.igra4kite.com/category/khimikalki-molivi-boichki?vidove=tebeshiri">големи цветни&nbsp; тебешири</a> и дъска за рисуване, дървени музикални инструменти &ndash;<a href="https://www.igra4kite.com/category/muzikalni-instrumenti-1?tip=udarni-instrumenti&amp;vazrasti=2-godini">маракаси, барабанчета, кастанети</a>.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://www.igra4kite.com/category/knizhki?vazrasti=2-godini"><strong>Книжки с картинки</strong></a> с повече детайли и текст.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>CD и </strong><strong>DVD плейъри</strong> с различни мелодии и приказки ( разбира се, грамофонът или касетофонът също ще свършат чудесна работа!J )</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Играчки за развитие на мускулите</strong> (основна и фина моторика) &ndash; малки и големи топки за ритане и хвърляне, <a href="https://www.igra4kite.com/category/koli-za-butane-s-kracheta-3?vazrasti=2-godini">играчки за яздене</a> ( не препоръчваме триколки, тях може да ползвате след като детето навърши 3 години), тунели, ниски катерушки с мека подложка под тях, играчки с чукче.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://www.igra4kite.com/category/detski-igrachki?vazrasti=3-godini,4-godini,5-godini,6-godini"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/36_up.jpg" /></a></span></p> <p class="text-alignjustify"><a href="https://www.igra4kite.com/category/detski-igrachki?vazrasti=3-godini,4-godini,5-godini,6-godini"><strong><span style="font-size: 12pt;">Подходящи играчки за деца от&nbsp; 3 до 6+ години ( за възрастта между детската градина и училището)</span></strong></a></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Децата в тази възраст умеят по-качествено да задържат вниманието си и да се концентрират. Те говорят много и задават купища сложни въпроси. Обичат да експериментират&nbsp; с различни неща, включително и със своите физически умения. Обичат да играят с приятели, но не обичат да губят и да бъдат побеждавани. Постепенно се научават да изграждат социални умения, да общуват и споделят, да разбират смисъла на споделената игра и работата в екип.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Добри идеи за играчки за възрастта между 3 и 6 години</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://www.igra4kite.com/category/detski-igrachki?tip=bebeshki-pazeli,detski-pazeli,igri-s-topcheta,kubcheta,logicheski-igri,mozayki,nizanki-i-piramidi,obrazovatelni-igri,pazeli-kilimi,pazeli-za-vazrastni,pisti-s-topcheta,sorteri&amp;vazrasti=3-godini,4-godini,5-godini,6-godini"><strong>Играчки за решаване на задачи</strong></a> &ndash; пъзели ( с 12 до 20+ елемента), блокчета, които се напасват, колекции и други малки предмети, които се сортират по дължина, ширина, височина, форма, цвят, мирис, количество и други признаци.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://www.igra4kite.com/category/zanimatelni-tsentrove?vazrasti=3-godini,4-godini,5-godini,6-godini"><strong>Играчки за имитативна игра</strong></a><strong> и </strong><a href="https://www.igra4kite.com/category/stroiteli-konstruktori-mozayki-1?vazrasti=3-godini,4-godini,5-godini,6-godini"><strong>играчки за конструиране</strong></a>- комплекти с различни по форма и големина строителни блокчета за изграждане, транспортни играчки, строителни комплекти, ролеви игри &ndash; кухни, магазини, куклени къщи, театър.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://www.igra4kite.com/category/risuvane-i-modelirane-1?vazrasti=3-godini,4-godini,5-godini,6-godini"><strong>Креативна игра</strong></a> &ndash; големи и малки моливи, пастели и маркери, големи и малки четки за рисуване, <a href="https://www.igra4kite.com/category/risuvane-i-modelirane-1?vazrasti=3-godini,4-godini,5-godini,6-godini&amp;vidove=blokcheta,flumasteri-i-markeri,knijki-za-ocvetyavane,komplekti-za-risuvane,molivi,prestilki-za-risuvane,risuvane-po-nomera,risuvane-s-pyasak,risuvane-s-voda,shabloni-za-risuvane,skrech-karti-gravyuri,staklopisi,tebeshiri,vodniakvarelni-boi">бои за рисуване с пръсти</a>, големи&nbsp; и малки листове хартия за рисуване, цветни хартии за изрязване по модел, черна дъска за писане и рисуване, магнитна дъска с различни елементи &ndash; цифри, букви, форми, тебешири, пластилин, комплекти за моделиране, <a href="https://www.igra4kite.com/category/muzikalni-instrumenti-1?vazrasti=3-godini,4-godini,5-godini,6-godini">музикални инструменти</a> &ndash; <a href="https://www.igra4kite.com/category/muzikalni-instrumenti-1?tip=klavishni-instrumenti&amp;vazrasti=3-godini,4-godini,5-godini,6-godini">клавишни</a>, <a href="https://www.igra4kite.com/category/muzikalni-instrumenti-1?tip=strunni-instrumenti&amp;vazrasti=3-godini,4-godini,5-godini,6-godini">струнни</a>, <a href="https://www.igra4kite.com/category/muzikalni-instrumenti-1?tip=udarni-instrumenti&amp;vazrasti=3-godini,4-godini,5-godini,6-godini">перкусионни, ударни</a>.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://www.igra4kite.com/category/knizhki?vazrasti=3-godini,4-godini,5-godini,6-godini"><strong>Книжки</strong></a> с повече детайлни илюстрации и текст.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>CD и DVD плейъри</strong> с различни мелодии, песнички и приказки ( разбира се, грамофонът или касетофонът също ще свършат чудесна работа! )</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Играчки за развитие на основна и фина моторика</strong> &ndash; малки и големи топки за хвърляне, хващане и ритане, играчки за яздене, включително <a href="https://www.igra4kite.com/category/kolela-i-trikolki?tip=detski-kolela,rideon,skeytbordove,trotinetki&amp;vazrasti=3-godini,4-godini,5-godini,6-godini">триколки и&nbsp; колела за баланс</a>, тунели за пълзене, катерушка с обезопасяваща мека подложка, <a href="https://www.igra4kite.com/category/detski-vlakcheta-i-traseta?vazrasti=3-godini,4-godini,5-godini,6-godini">влакчета и жп комплекти с релси</a>, пластмасови кегли за боулинг, дартс, <a href="https://www.igra4kite.com/category/rabotilnitsi-i-instrumenti-1?vazrasti=3-godini,4-godini,5-godini,6-godini">работилници с инструменти</a></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Ако детето има достъп до компютър<strong>: програми, които са интерактивни</strong> (детето може да направи нещо) и които то може да разбере(софтуерът използва графики и устни инструкции, а не само печат), децата могат да контролират темпото и пътя на софтуера и имат възможност да изследват най-различни концепции на няколко нива.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Б</strong><strong>езопасността</strong><strong> и детските</strong><strong> играчки</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Безопасните детски играчки са добре направените (от качествени, сертифицирани материали, без остри части или трески и възможности за нараняване), боядисани с нетоксична, безоловна боя, устойчиви на разрушаване и лесни за почистване.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Електрическите играчки трябва да притежават UL сертификат за безопасност Не забравяйте да проверите етикета, който трябва да показва, че играчката е одобрена от Underwriters Laboratories (UL). Kогато избирате играчки за деца под 3-годишна възраст, уверете се, че не съдържат дребни части или елементи, които могат да са потенциално опасни за игра на малки деца.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Дървените играчки е добре да притежават FSC сертификат, който гарантира, че играчката е произведена от висококачествено и екологично отгледано дърво от устойчиво управлявани горски масиви. Нейното производство не нарушава екологичното равновесие в природата и не вреди на белите дробове на планетата.</span></p>

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки